Na rrozohriaty olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájaný cesnak a necháme zosklovatieť.
Pridáme na kocky nakrájanú papriku, rascu, mletú papriku, chilli a necháme rozvoňať.
Pridáme mäso a približne 10 minút restujeme. Pridáme sterilizované paradajky aj so šťavou, pridáme cukor, osolíme a okoreníme, na miernom plameni varíme cca 10 minút.
Potom pridáme fazuľu. Prehrejeme a na záver pridáme čokoládu a necháme rozpustiť.
Podávame s pečivom alebo s ryžou.
- 450 g mleté zadné hovädzie mäso
- 1 ks cibuľa
- 5 strúčikov cesnak
- 2 lyžice olivový olej
- 1 lyžica mleté čili
- plechovka drvené paradajky
- 2 lyžice paradajkový pretlak
- 2 lyžičky rímska rasca
- 2 lyžičky trstinový cukor
- 1 ks čerstvá červená paprika
- 2 lyžičky mletá sladká paprika
- plechovka červená fazuľa v slanom náleve
- 2 štvorčeky horká čokoláda
- soľ
- korenie