Na rrozohriaty olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájaný cesnak a necháme zosklovatieť.

 Pridáme na kocky nakrájanú papriku, rascu, mletú papriku, chilli a necháme rozvoňať.

Pridáme mäso a približne 10 minút restujeme. Pridáme sterilizované paradajky aj so šťavou, pridáme cukor, osolíme a okoreníme, na miernom plameni varíme cca 10 minút.

Potom pridáme fazuľu. Prehrejeme a na záver pridáme čokoládu a necháme rozpustiť.

Podávame s pečivom alebo s ryžou. 

  • 450 g mleté zadné hovädzie mäso
  • 1 ks cibuľa
  • 5 strúčikov cesnak
  • 2 lyžice olivový olej
  • 1 lyžica mleté čili
  • plechovka drvené paradajky
  • 2 lyžice paradajkový pretlak
  • 2 lyžičky rímska rasca
  • 2 lyžičky trstinový cukor
  • 1 ks čerstvá červená paprika
  • 2 lyžičky mletá sladká paprika
  • plechovka červená fazuľa v slanom náleve
  • 2 štvorčeky horká čokoláda
  • soľ
  • korenie